Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

Birlik Vakfı 30.Yıl Kutlamaları'nda MTTB'liler hatıralarını paylaştı
 
Birlik-Vakfi-30Yil-Kutlamalarinda-MTTBliler-hatiralarini-paylasti
Birlik Vakfı'nın 30. Yıl Kutlamaları, vakfın Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte kullandığı Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MTTB Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti MKYK Üyesi Kayseri Eski Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hayati Yazıcı,Burhan Kuzu ve Aziz Babuşcu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda davetli katıldı. 


Milli Türk Talebe Birliği’nin tarihi binasında bulunmak, daha önce MTTB’de görev almış isimlerin zihninde hatıralarının canlanmasını sağladı. Salonda MTTB’de Öğrencilik dönemlerinde görevler almış iki Cumhurbaşkanı ve bir Meclis Başkanı’nın bulunması katılımcılara bir gurur tablosu yaşattı;

MTTB Kültür Müdürü Recep Tayyip Erdoğan – Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan

MTTB İcra Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Gül – 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül

MTTB 48.Dönem Genel Başkanı İsmail Kahraman – TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Birlik Vakfı'nın kuruluşundan bu yana yaptığı faaliyetleri anlatan vakıf tanıtım belgeseli gösterildi.Tanıtım Belgeselinden sonra Protokol konuşmaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında programın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. 

Birlik Vakfı'nın kuruluşundan bugüne kadar çalışmalarında emeği geçenlere herkese şükranlarını sunan Erdoğan, ahirete intikal etmiş herkese de Allah'tan rahmet diledi. 

Erdoğan, ilk gençlik dönemlerinden itibaren Milli Türk Talebe Birliği'nden beri bu kutlu yolda uzun bir geçmişi olduğunu anımsattı.Bu sahnenin birçok hatırlarla dolu bir sahne olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu hatıralar burada unutulur gibi değil. Buralardaki münazaralarda, Yeşilay'ın düzenlemiş olduğu münazaralarda çok ciddi geçmişimiz var. İmam hatip okulu sıralarında burada çok şampiyonluklar yakaladık. Hep bu sahnede bunları yaşadık. Hemen şöyle çaprazımızda Yeşilay merkezi, burada da bu yarışmaları yapardık. Şiir okuma yarışmalarımızı burada yaptık. Hep buradan kupalarla döndük.

Hamdolsun o günler unutulur gibi değildi. Gerek tesisler müdürü olduğum zaman, gerek sosyal işler müdürü olduğum zaman buralar hep bizim unutulmaz hatıralarımızın yad edildiği yerdi. Buradaki pek çok ağabeyimin, arkadaşımın, kardeşimin de aynı yolda çok uzun yılları bulan geçmişleri olduğunu biliyorum. Beraber yaşadık, gerek İsmail ağabeyimiz, gerek Abdullah Bey, diğer tüm kardeşlerimizle hep birlikte burada yaşadık."

Erdoğan, bulunduğu sahnede ekmek, domates, peynir yediği çok anlar olduğunu dile getirerek, şunları anlattı: 

"O günlerden bugünlere geldik. Bu dava hor kalmasın, öksüz kalmasın, bu dava büyüklüğüne yaraşır şekilde sürsün diye, bursla, eğitimle, irfanla desteklenerek yetiştirilen yeni nesilleri de memnuniyetle görüyorum, takip ediyorum. Şehit Mustafa ağabeyimizi de unutmamız mümkün değil. O imam hatipte bizim ağabeyimizdi, biz alt sınıflarda bir kardeşiydik. Onu da burada kaybettik. O günlerden bugünlere bu şekilde gelindi. Birlik Vakfımızın bünyesinde gerçekleştirilen programlarda gördüğüm gençlik hiç şüphesiz Necip Fazıl üstadımızın özlemini çektiği, Mehmet Akif'in Asım'ın nesli dediği gençliktir. Ben buna yürekten inanıyorum. Ne mutlu bu şekilde nesilden nesile devredilen, o büyük dava için çalışanlara, o davaya hizmet edenlere. Onları alkışlıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de geçtiğimiz 13 yılda, her alanda tarihi bir dönüşüme, tarihi bir değişime hep birlikte şahit olduk. Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, sanayide, ticarette, turizmde ve daha pek çok alanda ülke olarak çok önemli mesafeler katettik. Ancak bu süreçte iki alanda, eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntüyle ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Bunu başarmaları ve eksiklikleri gidermeleri gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, eğitimde, altyapıyı, fiziki imkanları güçlendirdiklerini söyledi. Erdoğan, ilk ve orta öğretimde 240 bin yeni derslikle, Fatih Projesi'yle, yüksek öğretimde 117 yeni üniversiteyle, barınmada 387 yeni yurtla gerçekten çok büyük bir atılıma imza attıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ama eğitimin, öğretimin içeriği konusunda müfredat konusunda, çocuklarımızı medeniyet tasavvurumuza uygun şekilde yetiştirme hususunda aynı başarıyı gösterebildiğimizi maalesef söyleyemiyorum ama vakit geçmiş değil, bunu başaracağımıza yine inanıyorum. ümitsiz değilim, ümidimi koruyorum.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Türk Talebe Birliği’nin tarihi binasında tekrar bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Pek çoğumuzun hayatı Milli Türk Talebe Birliği'nde geçti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ev sahibi ve 60'lı, 70'li yılların hepimizin abisi. O dönemde Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Başkanı. Daha sonra Birlik Vakfı kurucusu olarak şimdi de TBMM Başkanı. Nereden nereye geldiğimizi gösterme açısından bu bile büyük bir işaret. Hepinizi tekrar muhabbet selamlıyorum.

Gerçekten burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Milli Türk Talebe Birliği bizim için Birlik Vakfı'ndan daha önce gelir. Çünkü 70'li yılların ilk dönemleri hayatımız burada geçti. Hep burada tanıştık Tayyip Bey diğer arkadaşlar. Hepimizin tanıştığımız mektep, yuva burası oldu. O dönemlerde maalesef Türkiye'nin çok sıkıntılı yılları idi. Kiminin yurtseverlik adına kiminin vatanseverlik adına o günkü tabirle sağcı- solcu diye ayrılan gençliğin birbirini kırdığı ve binlerce Türk gencinin maalesef bu dünyadan gittiği dönemlerde talebe birliği bizim evimizdi. O zamanlar üniversiteden çok bu binaya gelirdik. Sığındığımız yer burasıydı. O günkü şartlar içerisinde birçok üniversite bizim gibi insanlara kapalıydı. Kapıda kontrol yaparlar ve içeri girmek zordu. İşte o dönmelerde evimiz burasıydı.

O günlerden sonra çok şey değişti ama bizler esas siyaseti o dönemde yaptık buralarda. Dolayısıyla aktif ya da resmi siyasete geçtiğimizde gayet tecrübeli ve gayet deneyimliydik. O günkü dava arkadaşlığı en temiz arkadaşlık duygularının olduğu, en büyük fedakarlıkların yapıldığı, karşılıksız, hesapsız  dayanışmaların olduğu yılardı. Allah'a çok şükür ki o karşılıksız çalışmalar, duygular, fedakarlıklar neticede bugün Türkiye'ye en büyük hizmeti yapan ve Türkiye’yi değiştiren nesilleri ve siyasi kadroları aranızdan Talebe Birliği'nden çıkarttı. O günden sonra siyasi hareket çok daha farklı bir şekilde oldu.

Bugün Allah'ın takdiri şüphesiz ki yardımı; birçok isimsiz kahramanın, herkesin büyük fedakarlıkları neticesinde Türkiye'yi arkadaşlarınız yönetiyor. İşte gördüğünüz gibi sadece iki Cumhurbaşkanı değil uzun dönem Başbakanlık yapmış, aynı zamanda şimdi meclis başkanı, bütün değerli Bakan arkadaşlar, Belediye Başkanları Türkiye’deki bütün makamlar bugün arkadaşlarınız vasıtasıyla yönetiliyor. Türk milletinin, bütün halkımızın ve Türkiye’nin kaderi ve geleceği ellerimizde.

Ben bir kez daha sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Gerçekten biz buraya gelirken ayaklarımız hızlanırdı. Biz buraya gelirken kalbimiz daha hızlı çarpardı. Çünkü bir zamanlar tek sığındığımız yer burasıydı. Şimdi Milli Türk Talebe Birliği'nin yeni anlayış içerisinde yeni nesiller içerisinde faaliyetlerinin tekrar başladığını görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum.

İnanıyorum ki vaktiyle nasıl samimi büyük bir dava aşkıyla çalışıldı ve neticelerini işte bugün görüyorsunuz. Şimdi özellikle genç kardeşlerimin aynı şuur ve bilinç içerisinde,  gayet özgürce, bilgiyle, daha çok ferasetle çalışmaları gelecek nesillerin ve Türkiye’nin geleceğinin de en büyük teminatı olacaktır.

Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı da olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada kendi evlerinde olduklarını belirterek, programın düzenlendiği alanda birçok anısının bulunduğunu aktardı. 

Kahraman, mühim olanın hoş bir seda bırakmak olduğunu kaydederek, "Elhamdülillah maziye çok rahat bakabiliyoruz. Rabbime şükürler olsun. Ne günlerden ne günlere gelindi. Daha iyilerine inşallah" ifadelerini kullandı. 

Vakfın, insanlar arasında "ocu, bucu, şucu" diye ayrım yapılmaması, birlik olunması için kurulduğunu vurgulayan Kahraman, "Üniversite okuyan ve o zaman Milli Türk Talebe Birliği'nde (MTTB) olan arkadaşlarımızdan bir liste çıkartıldı. Çok uzun bir listeydi. Öyle yola çıktık. Hepiniz Birlik Vakfı'nın kurucususunuz, hepimiz kurucusuyuz. Cenab-ı Hak nice 30 yıllar nasip etsin" diye konuştu. 

AK Parti Kayseri Milletvekili ve MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel ise bugünkü programda esas ev sahiplerinin salondaki değerli büyüklerinin olduğunu söyledi. 

MTTB'yi destekleyenlere şükranlarını sunan Karayel, MTTB ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Büyüklerimizin yanında yazılı olmayan ama bir ömür boyu sürecek eğitime başladık. Neyin nasıl yapılması gerektiğini, hesapsızca dava için çalışmayı, karşılığını yalnızca Allah'tan umarak çalışmayı biz, siz değerli büyüklerimizden öğrendik, öğreniyoruz ve öğrenmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı konuşmasında bir ülkenin gelişmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek çalışmalara millet ve devlete hizmet etme gayesiyle devam edeceklerini dile getirdi. Türkiye'nin son yıllarda büyük bir değişim içerisinde olduğunu aktaran Alacalı, "Bu değişim millet adına, millet için, milletle birlikte yapılıyor. Türkiye yeniden kuruluyor. Sabrımız, sebatımız, cesaretimizle yeni Türkiye'yi inşa etmeye, inşa edenlere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Vakıf olarak başkanlık sistemini esas alan 85 maddelik Anayasa taslağını Türkiye'nin gündemine kazandırdıklarını hatırlatan Alacalı, taslağın TBMM'de kurulan Anayasa Uyum Komisyonu'na da takdim ettiklerini belirtti.

Genç Birlik Genel Başkanı Ahmet Öznaneci de Milli Türk Talebe Birliği'ni (MTTB) yeniden kuran gençliğin ilk mektebi olan Genç Birlik'in ise bu yıl 15. yılını kutladıklarını belirtti.

Gençleri ötekileştirmeden birlik olmayı sağladıklarını dile getiren Öznaneci, "Davamız, geçmişten geleceğe köprü olmak, köprünün kilit taşı olmak. Gençliğin kendi medeniyeti, tarihini ve coğrafyasını iyi tanımasını sağlamak" dedi. 

Her anlamda kaliteli bir neslin yetiştirilmesini istediklerini ifade eden Öznaneci, 2016'yı "Kudüs Dava Yılı" olarak ilan ettiklerini ve Kudüs'ü anlama, anlatma ve esaretten kurtarma çalışmaları yapacaklarını kaydetti. 

Programın ardından vakıftan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

28 Aralık 2015
 

İlgili Resimler