Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

MTTB'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi sıra sizde bizde
 
MTTBli-Cumhurbaskani-Erdogan-Simdi-sira-sizde-bizde-
Öğrencilik döneminde MTTB Kültür Müdürü olarak görev yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birlik Vakfı’nın 30.Yıl Kutlamalarında MTTB'nin tarihi binasında Eğitim ile ilgili şunları söyledi, "Türkiye'de geçtiğimiz 13 yılda, her alanda tarihi bir dönüşüme, tarihi bir değişime hep birlikte şahit olduk. Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, sanayide, ticarette, turizmde ve daha pek çok alanda ülke olarak çok önemli mesafeler katettik. Ancak bu süreçte iki alanda, eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntüyle ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 

Bunu başarmaları ve eksiklikleri gidermeleri gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, eğitimde, altyapıyı, fiziki imkanları güçlendirdiklerini söyledi. Erdoğan, ilk ve orta öğretimde 240 bin yeni derslikle, Fatih Projesi'yle, yüksek öğretimde 117 yeni üniversiteyle, barınmada 387 yeni yurtla gerçekten çok büyük bir atılıma imza attıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ama eğitimin, öğretimin içeriği konusunda müfredat konusunda, çocuklarımızı medeniyet tasavvurumuza uygun şekilde yetiştirme hususunda aynı başarıyı gösterebildiğimizi maalesef söyleyemiyorum ama vakit geçmiş değil, bunu başaracağımıza yine inanıyorum. ümitsiz değilim, ümidimi koruyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) çok güzel gelişmeler görüldüğünü, bu anlamda STK'lara, vakıflara ve derneklere çok önemli görevler düştüğünü söyledi. STK'ların girmediği bir alanın olmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, dünyanın pek çok ülkesinde eğitim ve kültür faaliyetlerinde devletle birlikte STK'ların da etkin olduğunu kaydetti. Devleti yönlendirme görevinin STK'lara düştüğüne işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sadece bürokratik mekanizmalarla istenileni elde etmek mümkün değildir. Eğer bürokrasiye bu noktada bırakacak olursak işte orada bürokratik oligarşinin egemenliğini görürsünüz. Bu ülkeyi bu oligarşiye asla terk edemeyiz. İhracat ve turizm gibi alanlarda iş dünyasının devlete ve bürokrasiye olan yol göstericiliği, desteği sayesinde gerçekten çok ciddi neticeler elde ettik. Aynı başarıyı eğitim ve kültürde de göstermek mecburiyetindeyiz. İhracat ve turizmde muhatap iş adamlarıydı, eğitim ve kültürde ise bu alanda faaliyet gösteren STK'lar, ilim ve irfan kurumları aynı çabayı ortaya koymalıdır.

Malum bir Paralel Devlet Yapılanması, STK olarak ortaya çıktı, ülkemiz nereye gidiyordu, nasıl bir müdahaleyle karşı karşıya kaldık. Öyle ise bu alanda çok ciddi bir adımın atılması gerekiyor. 2019'a kadar bu konuda gerekli adımlar atılır diye bekliyorum. Türkiye'nin 2023'te diğer alanlarda da hedeflerine ulaşacağına inanıyorum. Bunun için sizden çok daha fazla gayret ve mesai bekliyorum gençler. Şimdi sıra sizde, bizde. Ortaya çıkan ihtiyaçları, eksikleri, boşlukları telafi etme görevlerini en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Bu yöndeki çabalarınızda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümle yanınızda duracağımdan hiç şüpheniz olmasın."

AK Parti Kayseri Milletvekili ve MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, konuşmasının başında bugünkü programda esas ev sahiplerinin salondaki değerli büyüklerinin olduğunu söyledi. 

Karayel, MTTB'de öğrencilik yıllarında görev almış iki Cumhurbaşkanı ve bir Meclis Başkanının bulunmasının gururunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları ifade etti:

" O dönemde, şu anki TBMM Başkanımız İsmail Kahraman MTTB Genel Başkanı, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, İcra Konseyi Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, Kültür Müdürü olarak hizmet etmişler.

MTTB'nin içerisinden böylesine önemli liderlerin çıkması, Teşkilatımızın geleceğine ışık tutmaktadır. MTTB'yi destekleyenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

Büyüklerimizin yanında yazılı olmayan ama ömür boyu, sürecek eğitime başladık. Neyin nasıl yapılması gerektiğini, hesapsızca dava için çalışmayı, karşılığını yalnızca Allah'tan umarak çalışmayı biz, siz değerli büyüklerimizden öğrendik, öğrenmeye de devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını dinleyen Milli Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı Gönüllüleri MTTB Kültür Eski Müdürü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eğitim alanındaki hedeflerini gerçekleştirmede daima kendisine destek olacaklarını ifade ettiler.

28 Aralık 2015

İlgili Resimler